Verwoestijning en landdegradatie is een mondiaal probleem. Dat er steeds meer aandacht is voor deze problematiek blijkt uit de uitbreiding van de 8 Millenniumdoelen tot 17 doelen in de SDGs, waarin klimaatverandering en duurzaamheid een prominente rol toebedeeld krijgen.
Ook de toekenning van de eerste prijs in de “Green Challenge” competitie, die werd georganiseerd door de Postcode Loterij, geeft blijk van deze meer intensieve interesse. Jurriaan Ruys (Land Life Company NL) kreeg € 500.000 om zijn “Cocoon” wereldwijd bekend te maken. De Cocoon-incubator, is een biologisch afbreekbaar waterreservoir dat helpt stekjes te overleven, beschutting biedt en vervolgens afbreekt tot substraat en voeding voor de bomen. Bewatering en onderhoud zijn niet nodig. Dit middel werd uitgebreid getest in Saoedi-Arabië en wordt nu toegepast in diverse landen.
In onze herbebossingsprojecten geven wij de jonge bomen ondersteuning in de vorm van TerraCottem, korreltjes die voedingsstoffen en polymeren bevatten en vele malen meer dan hun gewicht aan water kunnen opnemen (zie  www.TerraCottem.com).
Beide producten, zowel de Cocoon als TerraCottem helpen mee aan het realiseren van een groenere en meer duurzame wereld.