Op dinsdag 12 mei 2015 hebben 50 geïnteresseerde Maastrichtenaren in de oude Brandweerkazerne gekeken naar de documentaire ‘Groen Goud – deel II’. Een documentaire gemaakt door VPRO Tegenlicht. Daarin komen vragen aan bod als: Kunnen we de aarde herstellen? Op verzuurde, uitgedroogde grond groeit en leeft niks. Zulke grond ‘verwoestijnt’ en raakt onherstelbaar uitgeput. Dat gebeurt overal: in het nabije en verre buitenland, maar ook bij ons in de Flevopolder. Het
filmmateriaal laat zien dat het mogelijk is om finaal uitgeputte gronden weer ecologisch te herstellen. Een groene toekomst wereldwijd is mogelijk!

Vanaf 1995 is cameraman/ecoloog John D. Liu bezig met zijn wereldwijde missie om woestijnen te vergroenen en de biodiversiteit te herstellen. John Liu reist de hele wereld af om regeringsleiders, beleidsmakers en boeren met zijn beelden en kennis te overtuigen en te inspireren. Onvermoeibaar brengt hij de boodschap dat herstel van ecosystemen niet alleen mogelijk is maar ook nog eens economisch zeer zinvol. In de documentaire zien we voorbeelden uit China, Egypte, India en Spanje. Het zijn inspirerende verhalen over mensen die in het begin voor gek zijn verklaard, die toch doorzetten en uiteindelijk een groen paradijs weten te creëren. Op kleine schaal is de bevolking van Burkina Faso met ondersteuning van Pierre Kaboré en ons Comité ook bezig om de erosie gevoelige bodem vruchtbaar te houden.