Op de metalen schoolbankjes zitten de cursisten ijverig te oefenen in hun schriftjes. Hier geen smartboard of IPad maar een schriftje en een bord met krijtjes.
Het Centre de Formation André Rieu werd 10 jaar geleden officieel geopend door onder andere de ambassadeur van Nederland in Burkina Faso. Doel van het centrum is training geven aan dorpelingen in landbouwtechnieken. Ook worden er alfabetiseringscursussen in het Moré, de lokale taal, gegeven. Want hoe kun je een boekhouding bijhouden, voorschriften lezen etc. als je analfabeet bent?
Na 10 jaar is het een goed moment om de balans op te maken. Wat heeft het centrum gebracht?

  • 5.460 mensen hebben leren lezen en schrijven in de lokale taal;
  • 870 mensen hebben een training gehad om de praktijk van de landbouw en bos bouw te verbeteren;
  • daarnaast is informatie gegeven over malariapreventie, produceren van zeep en voedingsvoorlichting.

Behalve directe training aan dorpelingen zijn er ook instructeurs opgeleid. Zij geven de informatie verder door in de dorpen en zo is het mogelijk een groter publiek te bereiken. Geschat wordt dat hierdoor de afgelopen tien jaar meer dan 6.000 mensen hun levensomstandigheden hebben kunnen verbeteren.