Donatie
Een feestelijk bericht in mei. Ter gelegenheid van een 50ste verjaardag is als gezamenlijk cadeau geld ingezameld voor de projecten van het Comité Maastricht-Niou. Een groot ‘barka’ voor deze mooie donatie!

Wisselingen in het Comité
Het afgelopen jaar heeft het Comité afscheid genomen van een aantal (langzittende) leden en zijn er gelukkig nieuwe leden bijgekomen. De samenstelling is veranderd door meer jongere mensen met ieder hun eigen expertise.
De nieuwe leden Daan Kerckhoffs, Robin Smit en Stéphanie Geubel zullen zich voorstellen in het Niou Nieuws. In dit nummer maakt u kennis met Daan:
“Even voorstellen: Mijn naam is Daan Kerckhoffs, geboren in 1980, een sportieve enthousiasteling die
graag onder de mensen is, organiseert en verbindt. Samen met mijn vriendin Berny trek ik regelmatig
de natuur in voor een mooie wandeling en gaan we graag op reis om landen en culturen te ontdekken.
Na een aantal jaren in de technische textiel te hebben gewerkt, ben ik vanaf september 2019 weer werkzaam in het vastgoed. Enkele jaren geleden woonde ik een presentatie bij van Jos de Bruyn. Zijn verhaal over de werkzaamheden van het Comité raakte mij meteen. Tijdens mijn jeugd is mijn moeder meermaals naar Senegal, Mali én Burkina Faso gereisd, waar ze kleinschalig een helpende hand heeft geboden. Haar levendige en bijzondere verhalen over deze reizen en de ontmoeting met de lokale bevolking hebben mij altijd gefascineerd. Na het bijwonen van de presentatie heb ik Jos benaderd en een donatie gedaan aan het Comité. Nu, weer enkele jaren later, heeft Jos mij gevraagd mee te helpen de
doelstelling van het Comité te behalen. Met veel plezier heb ik daar ‘ja’ op geantwoord!”