Met de Aloysiusschool heeft het Comité Maastricht-Niou al jaren een sterke band. Heel bekend is de Kerstmarkt die eens in de twee jaar wordt gehouden. December 2017 was het Comité aanwezig op deze gezellige bijeenkomst. Daarnaast is er elk jaar de Blanche Dael kerstactie op school. De leerlingen van de hoogste klassen nemen deel aan deze actie. Het is een veelzijdig project. De leerlingen brengen een bezoek aan de branderij. Daar zien ze hoe het bedrijfsproces verloopt, ze zien hoe de producten verwerkt worden en krijgen veel informatie over koffie, thee en chocolade. Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan de slag met het afwegen, inpakken en uiteindelijk verkopen van chocolade en thee. Zo worden allerlei vaardigheden geoefend. Daarnaast geeft het Comité een presentatie over Burkina Faso en haar ‘groene’ projecten, zodat de kinderen een beeld hebben van het land en hoe de mensen wonen en werken. En zien ze wat een groentetuin is. Zo weten ze wat met het geld gebeurt dat de verkoop van de chocolade en thee opbrengt.
Dit jaar was Pierre Kaboré in juni op bezoek bij de Aloysiusschool. Pierre mocht een cheque in ontvangst nemen van de Kerstactie 2007. Hij heeft namens alle mensen in Niou de kinderen bedankt voor hun enorme inzet bij dit project.