Het Burkina Faso platform organiseerde in april de zesde editie van de landelijke Burkina Faso platform dag in Nijkerk. Het CMN was hierbij met twee leden aanwezig.
De dag begon met een plenair programma in de ochtend. Martin van der Linde schetste de huidige sociaaleconomische situatie. Martin was mede-auteur van het IOB-rapport “Impact of Ending Aid – Burkina Faso country study”.
Sara Kinsbergen presenteerde haar onderzoek naar Particuliere Initiatieven (PI’s) onder de titel: betrokkenheid, bevlogenheid en de weerbarstige praktijk.
Prof. Han van Dijk hield ons een spiegel voor tijdens zijn presentatie met de titel: Begrijpen we de situatie waarin onze partners functioneren? In de presentatie van Stefan Meershoek en Paul Kleene, getiteld: ‘Ons werk – gezien vanuit Burkina Faso’ werd o.a. gepleit voor meer uitwisseling tussen jonge Nederlanders en jonge Burkinabé’s.
Na de lunch presenteerde de nieuwe ambassadeur van Burkina Faso zich, gevolgd door twee workshoprondes.
De informatieve en boeiende dag werd afgesloten met een maaltijd en borrel in Afrikaanse muzikale ambiance.