Op 22 maart werd het 60-jarig jubileum van de nationale Boomfeestdag op grootse wijze in Maastricht gevierd. De keuze voor Maastricht als ‘Boomfeestdag – Hoofdstad 2017’ had onder meer te maken met de opening van de A2-tunnel en het grote project van de aanplant van de bomen voor de Groene Loper op het tunneldak van de nieuwe A2. Op deze dag zijn door meer dan 550 kinderen uit Maastricht meer dan 150 bomen geplant. Bij de Boomfeestdag werd ook aandacht besteed aan het 25-jarig jubileum van het Verdrag van Maastricht. Ambassadeurs en consuls uit 28 landen waren aanwezig voor het planten van bomen, een actie die symbool staat voor de verbintenis tussen de landen.

Tijdens deze dag was er in de Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdeskerk een binnenprogramma. De officiële start van de Boomfeestdag 2017 vond plaats in een bomvolle kerk in aanwezigheid van heel veel kinderen. Daarna volgde het Kinder-Bomendebat en de Bomenmusical ‘De Klagende Klankentapper’. In het Trefcentrum Wittevrouwenveld was de informatieve GroenMarkt, waar ook het Comité Maastricht-Niou aanwezig was. In korte tijd hebben we heel veel schoolkinderen verteld dat ook wij bomen planten, in Afrika. En gevraagd of ze daar aan mee willen helpen. We hebben niet direct nieuwe donateurs in kunnen schrijven, maar we hebben wellicht wel een zaadje kunnen planten.