Verslagen en bedroefd hebben we kennis genomen van het overlijden van Sjo Nelissen. Hij is kalm en vredig overleden op maandagavond 9 mei.

Sinds de oprichting in 1982 is Sjo betrokken geweest bij de activiteiten van ons Comité. In 1991 werd hij lid en van 1999 tot 2014 was hij onze penningmeester. Sjo was een plezierige en stuwende kracht binnen het Comité Maastricht Niou. Als (oud)directeur van de Aloysius-basisschool gaf hij op een natuurlijke en uiterst prettige manier gestalte aan de samenwerking tussen leerkrachten, leerlingen en ons Comité. Nooit werd er vergeefs een beroep op hem gedaan. Zijn enthousiasme voor het Comité was ook duidelijk merkbaar achter de promotiestand. Hoewel hij zelf nooit in Afrika is geweest en nooit de projecten heeft bezocht, vertelde hij alle geïnteresseerden met passie over de activiteiten van het Comité. Menigeen vertrok met een folder op zak of liet een adres achter teneinde in de toekomst geïnformeerd te kunnen blijven. Hij was een beminnelijke persoonlijkheid. Dat moge ook blijken uit de naamsverandering van het schoolplein in 2002 in het ”Sjo Nelissenplein”. Wij zullen zijn betrokkenheid, zijn inbreng, zijn persoon bijzonder missen.

Salut Sjo, we drinken er nog een glaasje rode wijn op!