Pierre Kaboré, onze vertegenwoordiger in Burkina, heeft van 2 tot 4 november 2015 deelgenomen aan het ‘Forum franco-québécois Bois & Forêt’ in Parijs, op uitnodiging van de president van Frankrijk. De uitkomsten van dit forum zijn meegenomen naar de klimaattop die van 30 november tot 11 december 2015 in Parijs is gehouden.
Gedurende drie dagen zijn ideeën uitgewisseld en is gedebatteerd over de rol van het bos in de klimaatverandering. Centraal in het forum stond het duurzaam beheer van bossen door de lokale bevolking in de verschillende landen van de francofonie (de Franssprekende landen).
Doel was te komen tot samenwerkingsverbanden en een internationaal web-platform om samen deze belangrijke sector in de toekomst beter te ontwikkelen.

Van 30 november tot en met 11 december 2015 heeft in Parijs de eenentwintigste jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaatsgevonden: de zogenaamde COP21. COP staat voor de Conference of Partie. Hierbij komen alle partijen bijeen die onderdeel uitmaken van het UNFCCC, het klimaatverdrag van de Verenigde Naties.
Doel van de conferentie is een nieuw klimaatakkoord te bereiken. Dat moet in 2020 ingaan, wanneer het huidige verdrag (het Kyoto-protocol) afloopt.
Na zijn deelname aan het Forum was Pierre Kaboré ook uitgenodigd voor deelname aan de klimaatconferentie zelf!
Op Youtube is een kort interview met Pierre waar hij spreekt over de gevolgen van verwoestijning en de projecten in Méguet. Dit is opgenomen op een ander congres, het CAP Climat 2015. Dat congres wordt sinds 2008 georganiseerd in de regio Nord-Pas de Calais (Frankrijk).