Duizenden zakjes met aarde waaruit een klein plantje groeit staan keurig geordend in rijen. In het centrum van Méguet is een boomkwekerij opgezet om te voorzien in de groeiende behoefte aan jonge boompjes. Dit heeft te maken met de herbebossingsprojecten en het fruitbomenproject. Soms zijn de zakjes hergebruikte waterzakjes die rondzwerven in het dorp.
Kinderen verzamelen ze en leveren ze af bij de kwekerij. Zij krijgen er een paar centen voor en het dorp wordt schoner. Momenteel staan er 10.000 kleine boompjes te groeien in de kwekerij, zoals néré, kapokboom, eucalyptus, cailcedrat, moringa, pomme canelle. De kwekerij is een activiteit van het ASDC (de Association pour un Développement Communautaire, onze zusterorganisatie). Een comité voert het beheer. Twee personen zijn dagelijks bezig met het verzorgen van de planten. De zaden waaruit de boompjes groeien worden verzameld in de natuur of gekocht bij het ‘Centre National de Semences Forestières’ in Ouagadougou. Kopen heeft als voordeel dat het zaden zijn van een betere kwaliteit. Bovendien zijn ze voorbehandeld, zodat ze beter ontkiemen.