Tegenwoordig kunnen we vanuit onze luie stoel de meest fantastische reizen maken. Je ‘wandelt’ over de aardbol door een paar keer te klikken met je muis. Neem nu onderstaand fotobeeld. Dit is gemaakt door bij Google maps ‘Barrage de Meguet’ in te typen. En wat zien we dan? Een restantje water… de barrage (stuwdam) waar achter het oppervlaktewater al grotendeels is verdampt. Ten noorden en ten oosten daarvan? Allemaal groene vlakjes. Kijk eens goed, zoom daar maar verder op in. Jawel, daar is duidelijk de inspanning van jaren zichtbaar: de groentetuinen van Méguet! De zwarte rondjes zijn de waterputten. Er zijn strak aangelegde tuinen zichtbaar vanuit de beginperiode. Daarnaast zijn ook minder strakke velden zichtbaar, die later zijn toegevoegd naast de projecttuinen. De tomaten van Méguet zijn een begrip in de wijde omgeving. Met die tomaten zijn zelfs prijzen gewonnen.

https://www.google.nl/maps/place/Barrage de Meguet, Burkina Faso