Voor de vijfde keer is in het Stadspark El Dunya georganiseerd op 14 mei. “Festival El Dunya, een wereldreis in eigen stad biedt een reis naar prachtige muziek en
dans, onbekende producten maar ook een wereld waar nog armoede, onveiligheid, te veel afval en te weinig duurzaamheid is.” Vanwege de sterk verminderde subsidie van de gemeente heeft het Mondiaal Centrum, de organisator van dit evenement, dit jaar hard moeten werken om dit gratis festival doorgang te laten vinden. Daarom is van de kraamhouders een hogere bijdrage gevraagd en is voor de financiering van het festival-programma een grote, geslaagde crowdfunding actie opgezet.

De middag begon met een zonnetje, zodat het direct een leuke sfeer was voor de Onze Lieve Vrouwewal. Op het podium waren de hele middag optredens van muziekgroepen. Het marktgedeelte was mooi opgezet. Commerciële kramen en kramen voor stichtingen zoals het Comité Maastricht-Niou wisselden elkaar af, wat aantrekkelijk is voor bezoekers. Zoals elk jaar waren er ook dit jaar een paar leuke contacten met belangstellenden met wie de activiteiten van het Comité in Burkina Faso werden besproken. De gesprekken zijn zoals altijd heel wisselend, zo kan het gaan over de inhoud van projecten, maar worden er ook wel eens kritische vragen gesteld zoals ‘hoe we weten of de projecten wel succes hebben’. Vragen die het Comité scherp houden.