Graag hadden we een uitgebreid (foto)verslag geplaatst van de lopende projecten door comitéleden die in oktober 2014 op veldbezoek zouden gaan. Helaas is dit bezoek uitgesteld vanwege de ebola-epidemie. Maar, zoals elders te lezen, hebben we onze vertegenwoordiger in het veld, Pierre Kaboré, deze zomer in Noord-Frankrijk kunnen ontmoeten. En er is ook regelmatig mailcontact. Zo blijven we toch op de hoogte.

In het vorige Niou Nieuws werd het al aangekondigd: dit jaar nog wordt een begin gemaakt met het eerste deel van het nieuwe geïntegreerde bosbeheer project. Dit eerste deel wordt uitgevoerd door de bewoners van het dorp Kogo. Tot eind oktober waren ze druk met de oogst van de gewassen die in de regentijd groeien (zoals de granen sorghum en gierst). Maar nu is er een begin gemaakt met het klaarmaken van het terrein waar de tuinen komen.

En er was nieuws van de bestaande projecten. Zoals van de tuin in Immiga, die we vanaf 2012 steunen. Tijdens het regenseizoen is er op het terrein rijst geproduceerd. Nu wordt het weer klaargemaakt voor groenteproductie in de droge tijd.

Boeren, opgeleid in het Centre de Formation André Rieu, zijn gestart met tuinen in hun eigen dorp. Die tuinen fungeren als voorbeeldtuinen waarin ze technieken demonstreren die ze tijdens de opleiding geleerd hebben. Goed voorbeeld doet goed volgen.